Stichting Voedseltuin de Brabantse Walnoot is in 2023 opgestart met als missie het verbeteren van de gezondheid van de inwoners van de Brabantse Wal en het verbeteren van de leefomgeving. De Voedseltuin is een unieke plek van ruim 2500 m2 gelegen op Landgoed Arcadia in Steenbergen waar alle verschillende pijlers van een gezonde leefstijl samenkomen: voeding, beweging, ontspanning, sociale verbinding en zingeving.  

De Voedseltuin bestaat uit verschillende thema-eilanden met bijzonderen groente- en fruitgewassen om te ontdekken: Vergeten groenten van de Brabantse Wal, Mediterrane groenten, Geneeskrachtige kruiden, Zeegroenten, Historische verfplanten, bijzondere fruitsoorten, Theekruiden & Eetbare bloemen. Hier worden inwoners, schoolkinderen, en bedrijven geïnspireerd en gemotiveerd om zelf in de natuur aan de slag te gaan met hun gezondheid en gezonde leefstijl.

workshops & bedrijfsuitjes

De Voedseltuin biedt een uitstekende locatie voor een op maat gemaakte rondleiding,  ontdekkingstocht, speurtocht (Vreemde vogels in de Voedseltuin) of teambuilding activiteit. Dit kan eventueel worden gecombineerd met een workshop of masterclass over moestuinieren, vitaliteit, werkgeluk (Ikigai), zingeving of gezond ouder worden.  Na afloop kan de groep genieten van een moestuinproeverij of (plantaardige) BBQ op een Green Egg.

workshops moestuin
Moestuin box Brabantse wal

brabantse wal box

Vanaf dit seizoen is het mogelijk om een eigen Brabantse Wal Box te verkrijgen. De Brabantse Walbox is gevuld met pluk groenten van de Brabantse Wal. Er kan een keuze worden gemaakt uit diverse soorten groente, fruit of kruiden die later in het jaar kunnen worden geoogst en worden gebruikt voor de lunch of andere doeleinden. De Brabantse Walbox kan bij het bedrijf op lokatie worden geplaatst of in Voedelstuin De Brabantse Walnoot. De Box kan eventueel worden gepersonaliseerd met de bedrijfsnaam en teksten.

moestuin zaai boxen

Als duurzaam relatiegeschenk voor medewerkers of klanten biedt Voedseltuin De Brabantse Walnoot bijzondere zadenboxen aan. Er zijn zadenboxen met vergeten Brabantse Wal groenten, Geneeskrachtige kruiden, keukenkruiden of maandboxen met alles wat je nodig hebt om iedere maand optimaal te zaaien en per maand een moestuinkalender, moestuintips van de maand, seizoensrecepten en alle informatie over de bijzondere groenten & gewassen. Alles is biologisch, duurzaam, plantaardig en plasticvrij verpakt. 

zaai box moestuin