Maan

De kracht van de maan

Ons lichaam bestaat voor 73% uit water en de maan is verantwoordelijk voor eb en vloed. Het is dus niet zo gek dat de maan ook invloed heeft op ons. Veel mensen voelen zich een aantal dagen voordat het volle maan is vaak wat vermoeider of wat prikkelbaarder. ook zijn er verhalen dat het van invloed is op menselijk gedrag en dat sommige mensen zich er anders door gaan gedragen. Het woord lunatic, dat gek betekent, zou zijn afgeleid van het woord luna (maan) waarmee wordt aangegeven dat er werd geloofd dat mensen konden doordraaien van de maan.

Daar is tot op heden geen wetenschappelijk bewijs voor gevonden maar wel zijn er andere dingen waar de maan van invloed op is.

Slaap

Uit een studie die is uitgevoerd in 2014 komt naar voren dat mensen bij volle maan minder diep slapen en dat het langer duurt om in de REM slaap te komen.

Bloeddruk

Uit een onderzoek uit 2013 blijkt dat hoe dichter de maan bij de aarde staat hoe meer invloed de maan heeft op onze bloeddruk. Uit het onderzoek bleek dat de bloeddruk met 5 mmHg daalde gedurende de volle en nieuwe maan fase.

Er lopen nog diverse onderzoeken naar de invloed van de maan op ons fysieke en geestelijke gesteldheid. Ondertussen kunnen we in ieder geval blijven genieten van de energie en kracht die de maan uitstraalt zodra  we hem zien verschijnen.

 

 

 

Geef een reactie